Η πρόληψη σώζει ζωές

Διεύθυνση:

Μενελάου 84 & Αθηνάς, Ίλιον, 13122, ΑΤΤΙΚΗΣ

Όλες οι εξετάσεις γίνονται με ψηφιακή επεξεργασία της εικόνας, την σύγχρονη τεχνολογία στον τομέα της Ακτινολογίας. Καλύτερη ποιότητα εικόνας, μικρότερη ακτινοβολία για τον ασθενή, δυνατότητα επεξεργασίας της εικόνας χωρίς επιπλέον λήψεις.

Ακτινολογικό με ψηφιακή επεξεργασία της εικόνας
Aκτινογραφίες θώρακος , ιγμορείων , αρθρώσεων , σπονδυλικής στήλης , οστών , νεφρών, κρανίου, κοιλίας , λεκάνης ισχίου , οστικής ηλικίας.

Ψηφιακός ορθοπαντογράφος (πανοραμικές και κεφαλομετρικές ακτινογραφίες)
Η πανοραμική ακτινογραφία γίνεται με την βοήθεια ενός ακτινογραφικού μηχανήματος (ορθοπαντογράφος). Εκτός από την συνολική ακτινογραφική εικόνα του στόματος προσφέρει σημαντική βοήθεια στην διάγνωση και μελέτη κυστικών αλλοιώσεων, εγκλείστων δοντιών, καταγμάτων, όγκων κλπ

Ψηφιακή μαστογραφία
Αποτελεί μια από τις επιβεβλημένες εξετάσεις στα πλαίσια ενός ετήσιου προληπτικού ελέγχου της γυναίκας από την ηλικία των 40 και άνω για την πρόληψη καρκίνου του μαστού.
Η Ψηφιακή Μαστογραφία έχει λιγότερη ακτινοβολία , μικρότερη διαδικασία και συνεπώς λιγότερος χρόνος πίεσης στον μαστό , η ποιότητα της εικόνας είναι καλύτερη, επομένως η ανάδειξη αποτιτανώσεων, μορφωμάτων κλπ, είναι ευχερέστερη, δυνατότητα ηλεκτρονικής αποθήκευσης επεξεργασίας, ανάκλησης και σύγκρισης παλαιότερων εξετάσεων σε μετεγενέστερο χρόνο

Μέτρηση οστικής πυκνότητας ( αριστερού-δεξιού ισχίου, σπονδυλικής στήλης)
Μια μέθοδος η οποία δείχνει αν κάποιος έχει φυσιολογική οστική πυκνότητα, χαμηλή οστική πυκνότητα ή οστεοπόρωση και γενικότερα κίνδυνο κατάγματος.
Συστήνεται σε άτομα που έχουν υποστεί κατάγματα σε ηλικία άνω των 50 , γυναίκες σε εμμηνόπαυση , άνδρες άνω των 50 με παράγοντες κινδύνου.

 

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ